Polícia identifikovala osádku auta, ktoré narazilo do vlaku

27.05.2006 Prešov

Prešov 27. mája (TASR) - Polícii sa podarilo stanoviť totožnosť piatich mladých mužov v aute, ktoré nad ránom v piatok 26. mája narazilo pri Drienovskej Nove...
Prešov 27. mája (TASR) - Polícii sa podarilo stanoviť totožnosť piatich mladých mužov v aute, ktoré nad ránom v piatok 26. mája narazilo pri Drienovskej Novej Vsi v okrese Prešov do súpravy nákladného vlaku. Išlo o obyvateľov rómskej osady v Jarovniciach v okrese Sabinov.

Na mieste zrážky zahynul vodič auta 25-ročný Dušan D. a medzi mŕtvymi zo štvorčlennej osádky je aj jeho o dva roky mladší brat Miroslav. Zomreli tiež 22-roční Martin K. a Vladislav P. Posledný spolujazdec 25-ročný ťažko zranený Jaroslav D. bojuje o prežitie na oddelení intenzívnej medicíny prešovskej nemocnice.
Majiteľom auta je Slavomír B. , rovnako z Jarovníc, ktorý ho na jazdu požičal. Vozidlo polícia zaistila pre účely znaleckého skúmania a dokazovania. Policajný vyšetrovateľ nariadil vykonanie súdno-lekárskej pitvy aj na zistenie, či vodič auta nemal alkohol v krvi. Začal zároveň trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví.
TASR o tom dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová.
Rušňovodič nákladného vlaku nemohol zrážke zabrániť a jeho vyšetrenie ukázalo, že pred jazdou nepožil alkohol.
K zrážke došlo o 02.30 na chránenom železničnom priecestí, keď už boli spustené závory a fungovalo výstražné svetelné znamenie. Auto VAZ smerovalo po ceste do Prešova, vlak mieril opačným smerom z Prešova do Košíc.
 

Vyberte región

mark